čtvrtek 20. července 2017

Cyklistické rojenia zasiahne Hradec, East Bohemia Tour má tri etapy

ELKOVÝ Veľká cena mesta Hradec Králové ako jeden z najstarších domácich cestných pretekov oslávi tento rok 50. jubileum a opäť sa uskutoční pod hlavičkou UCI. "Na východ od Nemecka sme jedinou krajinou, ktorá takéto kritérium - navyše s jeho bohatou históriou - organizuje," netají Miloš Židík, riaditeľ závodu.

Jubileum a popularita pretekov v Královohradeckom kraji inšpirovali organizátorov k novinke - East Bohemia Tour bet365 sa pôjde ako tříetapový závod.

Na štarte sa očakáva takmer 150 cyklistov z 20 tímov a 15 krajín. Nechýba medzi nimi švédsky národný tím jazdcov do 23 rokov, zastúpené sú tímy z Nemecka, Bulharska, Ruska, Rakúska, Slovenska, Kazach stanu, Nórska alebo Azerbajdžanu.Pre veľkú časť cyklistov bude East Bohemia Tour dôležitým testom bet365 stavky v rámci prípravy na majstrovstvá sveta v cyklistike v Richmonde.

Z českých tímov potvrdili účasť aj najlepšie domáce Whirpool Author a AWT Greenway, v pelotóne teda nebude chýbať obhajca minuloročného víťazstva Pawel Cieslik alebo bývalý majster sveta na dráhe Alois Kaňkovský (obaja Whirpool Author).

"Príde tiež tím Cycling Academy z Izraela, ktorého patrónom je víťaz zeleného trikote z Tour de France Peter Sagan," dodal Židík.


V zozname prihlásených figuruje aj národný cyklistický tím Sýrie. "Sme s nimi v úzkom kontakte.Momentálne požiadali o víza a čakajú na ich udelenie, "dodal riaditeľ pretekov. < /p>

" Usporiadať v tomto regióne etapový závod bolo dlhodobým plánom, ktorému predchádzali najprv jednorázové preteky série UCI Europe Tour pod názvom Grand Prix Banskobystrického kraja, " opisuje Vladimír Vávra, riaditeľ usporiadateľskej stajne Whirlpool Author. "Etapový závod East Bohemia Tour však nenecháva zmiznúť pôvodný cieľ, ktorým nie je robiť cyklistiku len pre profesionálov, ale bet365 bonus ponúknuť ju všetkým aktívnym aj pasívnym športovým fanúšikom v najširšej možnej podobe."

V praxi to znamená, že okrem pretekov profesionálov budú na programe aj ďalšie kategórie. Amatérski cyklisti môžu zmerať sily hneď dvakrát - 10.septembra sa postaví na štart v jednorazovom bet365 mobil kritériu v centre mesta a 13. septembra ich čaká maratón na 108 kilometrov.

bet 365

Žádné komentáře:

Okomentovat