čtvrtek 20. července 2017

Je blízko koncu. A predsa bývalý tenisový kráľ Hewitt zas povstal

Už takmer iste nevyhrá grandslam, tak ako to dokázal na US Open 2001 a Wimbledone 2002. Lenže stále si dokáže získať obdiv, stále vie predvádzať mimoriadna predstavenie, stále má v sebe um, ktorý ho dotiahol až na absolútny tenisový vrchol. Cez víkend mu svet znovu tlieskal.

Austrália prehrávala vo štvrťfinále Davis Cupu s Kazachstanom 0: 2. Mladíci Nick bet365 Kyrgios aj Thanasi Kokkinakkis vúvodní deň sklamali.

A tak prišiel čas pre "dedka" Hewitta. Najprv vo štvorhre spolu s "bombarďáky" Samom Groth vybojoval pre Austráliu nádej. Potom za stavu 2: 2 nastúpil k rozhodujúcemu zápasu proti Aleksandre Nědovjesovovi.

Nebol favoritom. V rebríčku je o131 miest nižš ie. Na konte mal v tej chvíli jediný vyhraný singlový zápas vroku 2015.Prvýkrát v bet 365 živote pred ním stál rozhodujúce, piaty daviscupový zápas.

Austrália pritom v posledných 76 rokoch stav 0: 2 neotočila…

Až v nedeľu. Vďaka HEWITT. Muž spřezdívkou Rusty ukázal, že ešte tak úplne hrdzavé - teda slovensky zišli, schátraný - nie je. Nědovjesova porazil v troch setoch.

A zase bol hrdinom. V čase, keď sa zdalo, že veľkých výhier už nedosiahne. bet365 stavky Stačil mu jeden víkend, aby dokázal opak. "Milujem situácie, kedy už nie je kam cúvať. Museli sme sa naozaj zobrať, aby sme dokázali zvíťaziť, "povedal. "Také šance nedostávate často. Takto sa plnia sny. "

Aj na grandslame dokázal v posledných rokoch zohrať veľká zápolení. Štyri z jeho ôsmich posledných zápasov došli do piatich setov. Vo Wimbledone letosv 1.kole nadchol bitkou s Jarkko Nieminemem, ktorú prehral až 9:11 v piatom sete. Publikum mu aplaudovalo a tvrďas Hewitt sa s All England Clubom bet365 bonus lúčil v slzách.

Uvedomuje si, že veľký úspech je pre neho na grandslame ďaleko. Aspoň štvrťfinále hral naposledy pred šiestimi rokmi. Jeho novou métou sa stal Davis Cup.


Svoj kalendár prispôsobuje práve jemu. Vie, že v ňom má spolu s talentovanými krajanmi stále šancu zažiariť.

V prvom kole slávil v Ostrave výhru nad Českom. Vo štvrťfinále bol hlavnou postavou pri veľkom obrate proti Kazachstanu. A ďalšia veľká výzva ho čaká v septembri, kedy vyrazia na semifinále do Veľkej Británie, možno do škótskeho Glasgow, rodisko svetovej trojky Andyho Mu rrayho.

Jeho tenisový život v tej chvíli bude takmer na konci.Už teraz je ale zrejmé, že ho dožije naplno.

bet365 mobil

Žádné komentáře:

Okomentovat