čtvrtek 20. července 2017

Nalákal ho Voráček, a tak Neuvirth počas Wimbledonu kývol Philadelphii

V uplynulej sezóne zažil úlohu náhradníka aj jedničky, chytal v Buffale a New York Islanders. A keď mieril ako divák na tenisový Wimbledon, tušil, že okrem diváckych zážitkov bude riešiť i svoju budúcnosť.

Prvého júla sa totiž otvoril trh s voľnými hráčmi - a Neuvirth medzi ponukami zvolil tú z Philadelphie. A nie je náhodou, že sa tak stalo po tom, čo sa vo Wimbledone stretol s Jakubom Voráčka, hviezdou Flyers.

"Riešili sme to ešte predtým, než som dostal nejaké ponuky. Veľa ma lákalo s ním hrať, tak som to podpísal, "prezradil 27-ročný gólman. "Voras to veľa vychvaľoval, akú majú skvelú partiu, dobrý tím.Minulý rok im utieklo play-off o pár bodov, takže verím, že tento rok to urobíme. "

Neuvirth pritom tú žil ísť do mužstva, kde by mohol plniť úlohu jednotky. Lenže vo Philadelphii zrejme ako prvý gólman začne sezónu Steve Mason.

"Po všetkých výmenách, ktoré sa stali ešte pred otvorením voľného trhu, už moc šancí nebolo. Koukal som, kde je najväčšia šanca hrať, kto tam hrá, s kým tam budem, "popisoval faktory pri svojom rozhodovaní. "U gólmanov nikdy neviete, ako to bude. Môže prísť zranenia, tímu sa nemusí dariť, môže sa stať čokoľvek. "

Philadelphii ako mesto už pozná, pretože dva roky pôsobil v tíme Hershey, farme Washingtonu Capitals. "Je to asi hodinu od Philadelphie.A vždy, keď sme mali voľný deň, tak sme tam jazdili na výlet. "

Do Wimbledone vyrazil so svojou sestrou Petrou, ktorá skôr hrávala s Kristínou Pliskova. Sám Neuvirth má k tenisu dlhoročný vzťah, do 15 rokov hrával závodne, v Ústí nad Labem vlastný tenisový klub, jeho otec je trénerom.

"Vo Washingtone sme c hodili občas pred sezónou hrať a bol som neporaziteľný," usmial sa. Aj teraz zostáva tenis jeho obľúbenou letné zábavou.

Jeho najlepším úderom je vraj servis. Obdivuje Rogera Federera. Teší sa, až si pôjde zahrať s Voráčka. "Verím, že vyhrám," vyhlásil pobavene.

Párkrát už navštívil US Open, vo Wimbledone tento rok zažil premiéru. "História na mňa dýchla. Bol som sa pozrieť aj v múzeu a bolo to super.Verím, že sa sem určite zase vrátim. "

Po vyradení oboch sestier Plíškových z Wimbledonu však jeho tohtoročné návšteva už skončila, v nedeľu plánuje odletieť preč. A pozvoľna sa chystať na boj o miesto jednotky v novom klube.


Žádné komentáře:

Okomentovat